
RULING ON DESIGNATED RUNNER 
 
It has been brought to my attention that some confusion has arisen over 
the use of a Designated Runner (DR). 
  
The use of the DR in any game of Softball is a local association ground 
rule and not a rule in the national rule book. 
At DDMSA there has never been such a ground rule introduced into our 
competition. So please be aware that any 
 team trying to put a DR into the game will find that that particular player 
and coach will be subject to the unreported 
substitute rule and all penalties relating to this rule.  
Rule 4 Sec 8b.  
Rule 3.2.8 d)  & Effect Rule 3.2.8 unreported substitutes 
  
If there are any queries relating to this please do not hesitate to contact 
me. 

 

     
 


